Extrém drága kabriók jövőre 1

Extrém drága kabriók jövőre

2004-ben a Genfi Autószalonon mutatta be a Rolls-Royce a 100 EX tanulmányautót, amely a cég fennállásának 100. születésnapjára készült. Akkor még úgy tűnt, hogy a kabrió önálló darab marad, ám a Rollsnál a sorozatgyártás mellett döntöttek.

Januárban a Detroiti Autószalonon a hajószerű autó szériaváltozatát mutatják be. A négyszemélyes autó alumíniumkarosszériát kap, az utasok fölé rossz időben vászontető borul. Bár biztosan nem tudni, de gazdaságossági szempontból valószínűsíthető, hogy ezúttal is a Phantomnál is alkalmazott V12-es motort szerelik be, aminek nem is 460 lóerős teljesítménye, hanem 720 Nm-es nyomatéka kell a fenséges suhanáshoz.

Amit itt nem árt szó szerint érteni, hiszen ezt az autót tényleg a leggazdagabbaknak szánják, ára 100 millió forintnak megfelelő valuta. Ennek körülbelül a feléért lehetne majd hozzájutni a Mercedes szuperkabriójához a szakértők szerint, ha megvalósul.

Azt pletykálják, hogy szintén az Észak-amerikai Autókiállításon mutatja meg a nagyvilágnak legújabb alkotását a Mercedes-Benz, ami nem más, mint egy négyajtós kabrió. Állítólag az S-osztály nyitott változatát láthatjuk majd vászontetővel és négy kényelmes üléssel.

Amikor a négyajtós kupét, aCLS-t megálmodta a Mercedes, akkor is merész lépésre szánta magát, és bejött, vélhetően a kabrióval sem lesz ez másként. Állítólag a V12-es motorral hajtott tanulmányautó 2007 szeptemberében már a Mercedes-család igazi tagjaként köszön vissza.

Várhatón csak az erősebb motorokkal készül majd az új kabrió. Egyfelől műszaki okból, hiszen a tető hiányában az alul elhelyezett merevítések erősen megnövelik a karosszéria tömegét, másfelől az autó árából fakadóan a vevők úgyis csak azokat választanák.