Spéci Suzuki játékosoknak 1

Spéci Suzuki játékosoknak

A Los Angeles-i Autókiállításon a Suzuki bemutatta a Live Conceptet, vagy más nevén az SXBoxot. A kaliforniai ASC cég bevonásával épített autó egy az esztergomi Suzuki-gyárban összeszerelt Suzuki SX4-re épül. Nevét az SX és az Xbox 360 játékkonzol neveinek összeillesztéséből kapta. Nem véletlenül!

Belül ugyanis az elektronikus játékokat kedvelők Mekkáját építették fel. Beszereltek két XBox 360-ast, egyiket az elöl, másikat a hátul ülők számra. Ők egyébként mind versenyülésekben kapnak helyet.

Míg a hátul helyet foglalók egy-egy, a tetőből kihajtható LCD monitoron játszhatnak, addig az első sorba helyet váltók számára egy projektor vetíti ki a szélvédőn keresztül a felhajtott motorháztető belsejére a képet. Klassz mi?

Benn azonban nem kell tartani a vezetékek garmadájától, a játékvezérlők ugyanis vezeték nélküli wifi-, illetve bluetoothkapcsolaton keresztül kommunikálnak. Ha éppen autónak használják a Suzukit, akkor a vezető a kormány közepébe bepattintva tárolhatja az irányító eszközt.

Arra is van lehetőség, hogy az autón kívül játsszanak, ilyenkor a tető hátsó részébe épített projektor kerül bevetésre, ami a csomagtartóban kialakított, 30 colos, kihúzható elemre vetít. A játékok hangeffektjeit, illetve a zenei aláfestést 2000 wattos hifi garantálja, amibe két darab 30 centis mélynyomó és három erősítő is besegít.

Ám nem csak a virtuális utakon élvezhető a száguldás, mert magát az autót is megdolgozták. Új szívó- és kipufogórendszert kapott az SX4, amitől nemcsak borzongatóbb hangja lett, de még jobban is megy.

Ezenkívül keményebb futóművel és új felni-gumi kombinációval látták el, így a kanyargós utakon a pilóta a valóságban is kiélheti száguldási kedvét. Az egyedi megjelenésről nappal az új spoilerek, éjszaka a zöld neonfények gondoskodnak.