December 2-án, szombaton13.15-kor indul a menet a Puskás-stadion melletti Millenáris kerékpárpályától, ahonnan a Honvéd utcába, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium elé karikáznak, majd emlékeztetőül, változatlan formában adják vissza a kormánynak a márciusi pártprogramokat.

A tavaszi, választások előtti időszakban a bringások is számtalan ígéretet kaptak a pártoktól, amelyek azonban a nemrég napvilágot látott Közlekedési Operatív Program projektlistáját böngészve sehol sem szerepelnek.

Márciusban konkrét, költségvetési szintű ígéreteket kapott a kerékpáros-társadalom a pártoktól, így a környezetbarát biciklis közlekedés feltételeinek, infrastruktúrájának javítása, KRESZ-reform, a kerékpár tömegközlekedési eszközökön történő szállításának javítása, valamint egy meglehetősen viccesnek tűnő ígéret is szerepelt a csomagban, amely szerint megpróbálják majd elérni, hogy a Tour de France Budapestről induljon.

Valószínűleg az utóbbi érdekli legkevésbé a kerékpárosokat, de a beígért 3500 kilométernyi kerékpárút, a városi kerékpárszállítás, illetve -tárolás feltételeinek javítása, valamint a KRESZ-reform elmaradása mélyebben érinti őket.

A megmozdulás szervezői ezúttal sem győzik hangsúlyozni, hogy a tavaszi Tour de Voks-felvonuláshoz hasonlóan a mostani, Retour de Voks névre hallgató megmozdulás is pártoktól független, csupán a kerékpárosok érdekeit képviselő demonstráció lesz.

Az útvonaluk a rendőrség óvatossága miatt még nem tudható biztosan, de a tervek szerint a Thököly út, Rákóczi út után vagy a kiskörút, Alkotmány utca, vagy a Nagykörút, Honvéd utca útvonalon lehet forgalomkorlátozásra számítani.