Végre itt az új Corolla! 1

Végre itt az új Corolla!

A japánnak szánt Corolláról már adtunk hírt, de a mostani kép már az európai változatról készült. Mivel a szedán és a kombi modelleket az idősebb, konzervatívabb vásárlóközönségnek szánták, így a korábbi modellt nem szabták át túlzottan.

Ezzel szemben a három- és ötajtós Corollák a jövőben Auris néven futnak majd, amivel két legyet is üt egy csapásra a Toyota, hiszen a visszafogott, családi autókat igénylő vásárlóközönség mellé – akiknek ott van a kínálatban a Corolla – megpróbálják becserkészni a fiatalabb, modernebb formák iránt érdeklődő tömegeket is. Nekik készítették az Aurist, a baj csak az, hogy az sem sikerült annyira formabontóra.

Biztos technikai részletekkel egyelőre nem tudjuk untatni az olvasókat, azzal meg kell várni a hivatalos bemutatót. De nem kell hozzá nagy fantázia, hogy tudjuk, hogy beépítik az új fejlesztésű 124 lóerős 1,6-os benzinmotort, és lesz 2,0 és 2,2 literes dízel erőforrás is.

Magyarországon várhatóan tavasztól lesz megvásárolható mindkét új Toyota-modell, előbb érkezik majd meg a Corolla, amit hamarosan az Auris is követ.