Rakétatámadás Németországban 1

Rakétatámadás Németországban

Majd ötmilliárd eurót költenek a németek autóik átalakítására. Egyesek csak egy szebb felnit vesznek autójukra, mások viszont egészen extrém módon átalakítják kedvencüket. Viszont a vevők nem csak jó minőségű, bevizsgált, de silány, olykor veszélyes árukhoz is hozzájuthatnak.

Éppen ezért, tavaly a német kormány összefogott civilszervezetekkel és az iparág jeles képviselőivel, hogy fellépjenek az illegális alkatrészek ellen. A “tuningold biztonságosan!” jelmondattal szórólapokon, óriásplakátokon és különböző hirdetéseken biztatják a vevőket a jó minőség megválasztására. A kezdeményezés szimbóluma a Techart által módosított 997-es Porsche Carrera S lett, amit a német rendőrség kapott meg.

Az első sikeres év után itt a folytatás, ugyanis az Essen Motorshow-n mutatják majd be a kezdeményezés második autóját. Ahogy elődjét, ezt is egy kiemelkedő cég készítette, nevezetesen a Brabus. Nem akármelyik modelljük áll csatarendbe, hanem a Rocket. Ha valaki nem tudná egyből mi is az, álljon itt egy rövid összefoglalás:

A Rocket egy a Mercedes CLS-re épülő eszméletlen autó, amely 730 lóerőre képes, a V12-es turbómotor forgatónyomatéka pedig 1320 newtonméter.

Ezt azonban csak elvben tudja a kocsi, mivel a hajtásrendszer védelmében 1100 newtonméternél többet nem engedélyez az elektronika. Ám így is elképesztő dolgokra képes a kocsi. Négy másodperc alatt gyorsul 100-ra, nulla és 200 között csak 10,5 másodperc telik el, de ha 300 km/óráig mérjük a sprintet, akkor sem telik el 29,5 másodpercnél több.

Hivatalos adatok szerint a Rocket 362,4 km/órás végsebességet ért el a nardói tesztpályán. Közúton azonban a vevőknek be kell érniük 350 km/órával, az elektronika ennél többet nem engedélyez. Most pedig ez a közel 100 millió forintba kerülő szörnyeteg egyik darabja kerül a német rendőrséghez. A gyorshajtók felköthetik a gatyát!