Igazi családi autó a Peugeot-tól 1

Igazi családi autó a Peugeot-tól

Ahogy korábban, most is lesz személyautó-változata a Peugeot Expertnek. A Tepee-re keresztelt kocsi minden eddiginél közelebb áll a személyautókhoz. Különleges fűtés, illetve légkondicionálás garantálja, hogy a hátul ülők se érezzék magukat csomagnak. Jobb hangszigetelést is kapott a kocsi, hogy a harmadik sorból is lehessen az elsőkkel beszélgetni.

Ahogy az Expert teherváltozata, úgy a Tepee is kétféle tengelytávval (4805 mm és 5135 mm) készül, de mindkettő kilencüléses. A különbség a csomagtartóban keresendő, míg a rövidebb kocsiban 327 liternyi hely marad a kilenc utas mögött, addig a hosszabbnál 770 liternyi poggyászt lehet bepakolni. Ez csak a kalaptartóig értendő, ha egész a plafonig cuccolunk, ennél jóval több is lehet.

Hátulra a jobb oldali tolóajtón át lehet beszállni, felárért kerülhet ugyanilyen a bal oldalra is. A belső teret egyedi vagy kétszemélyes ülésekkel alakíthatjuk ki, ezek számát a pillanatnyi igény szerint lehet változtatni kettő és kilenc között. A második és a harmadik sor üléseit le lehet hajtani, ilyenkor sík asztalkát képeznek. Leghátulra a középső üléssor jobb oldalára tervezett, előrecsúszó-dőlő ülésnél lehet bejutni.

Biztonságában is személyautós az Expert Tepee, hiszen összesen hat légzsákkal látható el. A két első és oldallégzsák mellett függönylégzsák is kerülhet a kocsiba. Az aktív biztonsági eszközök közül menetstabilizálót, borulásvédő elektronikát, kipörgésgátlót, blokkolásgátlót és fékasszisztenst is alkalmaznak.

Három dízel- és benzines motor szerepel a palettán, mindegyik Euro 4-es. A leggyengébb az 1.6-os HDi 90 lóerővel, amit a kétféle 2.0 HDi követ 120, illetve 136 lóerős teljesítménnyel. A benzinmotor 2,2 literes és 140 lovas. Ehhez, illetve a kis dízelhez öt-, a többihez hatfokozatú manuális váltó jár.