Gyermekmunka a rendőrségnél 1

Gyermekmunka a rendőrségnél

Az idén 11. alkalommal megrendezett akció célja, hogy felhívja az autósok figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A negyven vidéki helyszínen nemrég kezdődött akció lényege, hogy az általános iskolások közlekedési rendőrökkel együtt közúti ellenőrzéseken vesznek részt. A megállított autósok, attól függően, hogy vétettek-e a közlekedési szabályok ellen, vagy sem, jutalomból almát, büntetésből pedig citromot kapnak a kiérdemelt büntetőpont helyett.

Tapasztalatok szerint a kisiskolásoknak elsősorban a gyorshajtásért, és a be nem kapcsolt biztonsági övért kellett citromot osztaniuk. Tavaly 620 kg almát, és 350 kg citromot osztogattak szét az utak mellett a gyerekek.

Emellett az alapítvány 2007 első negyedében 41 darab sebességmérő tábla telepítését is tervezi a települések biztonságának növelése érdekében. Ezek, amellett, hogy a veszélyes közlekedési pontokon áthaladó autósoknak mutatják az autó pillanatnyi sebességét, még a sebesség túllépések mértékét és azok számát is rögzítik, amelyeket később közlekedéstudományi statisztikák készítéséhez is felhasználnak majd.