Most újabb nagyvassal ismerkedhetnek a Köztársasági Őrezred tagjai, mert egy Audi A8-ast bocsátott a rendelkezésükre az Audi Hungaria. A kocsit az öt közjogi méltóság és a kormány VIP-delegációinak szállításakor rendőrségi felvezető autóként használják majd, azaz ebben nem ülnek fejesek, hanem “töri az utat”. Biztos lesz munkája az október 23-ai ünnepség miatt hazánkba látogató kormányfők, királyok, köztársasági elnökök kíséretében.

Az Audi A8-ast egy 4,2 literes, V8 motor hajtja, mely 6,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás sebességre és akár 250-el is hasít. Mivel ez nem divatcikk, hanem munkaeszköz, így az ezüstszínű karosszériát fényvisszaverő fóliacsíkokkal és megkülönböztető matricákkal látták el és fényhidat is dobtak a tetejére. A szolgálati autóba speciális kommunikációs- és jelzőberendezéseket építettek be.

Nem ez lesz az első luxusautó a rendőrségnél, hiszen korábban a ladás időkben is használtak már Mercedest. Persze ilyen autók sem járnak akárkinek, néhol a Dacia Logan a szabvány járőrautó.