Alacsony havi részletek, életbiztosítási fedezet, adó-visszaigénylés lehetősége, a hagyományos hitelnél kisebb THM: mindez a CLB Független Biztosítási Alkusz kezdeményezésére létrejött új biztosítási termék eredménye.

Olcsóbb biztosan nem lesz az autó, mivel a “könnyített autóhitellel” mellé még az életbiztosítást is fizetnie kell a kedves ügyfélnek, de ez a megoldás kisebb terhet ró azokra, akik a teljes háztartás költségét együtt nézik, és egyébként is gondolkodtak életbiztosítás kötésére. A kombinált termék lényege, hogy az ügyfél csökkentett törlesztőrészletet fizet, ami annak köszönhető, hogy az újonnan kötött életbiztosítást a finanszírozó elfogadja fedezetként.

Az ügyfél által befizetett életbiztosítási díjak befektetésre kerülnek, így az ügyfél halála esetén a bank nem veszi el az autót, mert a biztosítás fedezi a banki hitelt. A fennmaradó rész pedig a kedvezményezettekhez jut. Bizonyos feltételek mellett a hitelintézet már meglévő életbiztosítást is elfogadhat fedezetként, de ez minden esetben egyedi elbírálás kérdése.

Más hitelekhez hasonlóan itt is lehet forint-, euró- és svájci frank alapú finanszírozást kötni, ami új és használt, személy- és kishaszon-gépjárművekre egyaránt felhasználható. A hitelszerződés futamideje 36 hónaptól akár 120 hónapig terjedhet.