A hétszeres világbajnok Valentino Rossi rajthoz áll a rali vb új-zélandi versenyén. Nem új és elvetélt ötlet a Moto GP sztárjától, hogy autóba pattanjon. Korábban sokáig arról pletykáltak, hogy a Forma-1-ben folytatja pályafutását. A Ferrari csapat több tesztelehetőséget is biztosított számára, ám végül úgy döntött, hogy marad a motorozásnál.

Nem csak a Forma-1, hanem a rali iránt is érdeklődik a doktornak becézett világsztár, 2002-ben a brit vb futamon már kipróbálta magát egy Peugeot 206 WRC-ben, ám akkor hamar kiesett. Azóta is rajthoz áll azonban kisebb futamokon, bemutatókon, tavaly például egy olasz rendezvényen Colin McRae-t is lenyomta. Nyerni biztosan nem fog a szigetországban, de pár pontot bezsebelhet az olasz.

Rossi jelenleg második a Moto GP pontversenyében, 12 pontos lemaradással, de a ralizás nem veszélyezteti eredeti munkáját, a kétkerekűek évada ebben a hónapban befejeződik, kocsizni pedig november közepén megy. Új-Zélandon egy 2005-ös fejlesztésű Subaru Impreza WRC-vel indul, amit a Subaru gyári csapata készít fel, de privát színekben.