Ki tudja miért, de Kínában nagy keletje van a hosszabb változatoknak. Náluk az Audi A6-os is hosszabb, mint Európában, de ott a Volkswagen Passat sem a nálunk ismert méretű. Éppen a kínai Passatra alapozva hozta létre a VW konszern a Skoda Superbet, majd késöbb a cseh modellt árulták új Passat-ként ugyanott.

Most újabb “Long” verzióval bővül a kínálat, ugyanis a BMW a távol-keleti piacra elkészítette az ötös modell új változatát. Elölről, illetve hátulról nézve nincs különbség a hagyományos modellekhez képest, de oldalt már látható a 140 milliméteres bővítés.

A tengelytávot növelték meg ennyivel, így a teljes bővítés az utastér kényelmét fokozza. Ebből persze az elöl ülőnek nem jut, az első ajtók mögötti, és a hátsó kerekek előtti részen nyújtották ki a bömbit. Három változatban választhatják a Nagy Fal országának vevői a járgányt, 523Li, 525Li illetve 530Li néven 177 és 258 lóerő közötti teljesítménnyel készülnek az autók.

A két erősebb modellben nem csak a bőrborítás része a széria felszereltségnek, hanem a DVD lejátszó is, amelyhez a 8 colos egérmozit az első fejtámlák hátsó részén alakították ki, de jutott hely egy kisebb hűtőnek is.