A cég vezetése azzal indokolta a döntést, hogy a Lamborghini nincs rászorulva arra, hogy a régebbi, sikeres modelljeinek fényében sütkérezzen, így a korábbi ígérettel ellentétben nem készítik el ismét a Miurát.

Nem tervezik korábban sikeres modellek, illetve azok nevének újjáélesztését sem, mondta Stephan Winkelmann a Lambo vezére. Hozátette azt is, hogy bár várhatóak olyan modellek, amik akár az Espada, vagy az LM002-es örökébe léphetnek, de azok nagy valószínűséggel a korábbiakétól teljesen eltérő, új nevekkel kerülnek majd ki a gyárból.

A Santa Agata-i gyár januárban izgatta fel a Detroiti Autókiállítás látogatóit a Miura tanulmányautóval. Akkor a gyár vezetése még néhány darabos, különleges kiadás legyártását lehetségesnek tartotta, de a mostani bejelentés ennek teljesen ellentmond -, akiknek akkor tetszett, most hiába várják a megújult Miurát.

Egyes vélemények szerint a retró-őrület úgyis hamarosan veszít majd a lendületéből, a Lamborghini pedig nem arról híres, hogy ne tudna igazán ütős, modern formával jelentkezni.