Egész Amerikában nagy divatja van a VW legendás régi kisbuszainak, a gyűjtők még napjainkban is komoly összegeket fizetnek egy-egy jobb állapotban lévő példányért. Főként az ország nyugati partján voltak népszerűek ezek a sokablakos, tágas járművek, s a mostani koncepcióautó is kapott valamit a kaliforniai életérzésből. Ez azt is jelenti, hogy a high-tech mellett a környezetvédelem kapta a legnagyobb hangsúlyt a tervezés során.

A teljesen felújított, 1964-es évjáratú VW kisbusz kiváló alapnak bizonyult, tágas belső terében vidáman elfértek az átalakítást végző cég csúcsminőségű elektromos berendezései.

A környezetvédelem nevében az eredeti Volkswagen-motort kihajították a kisbuszból, helyébe elektromos motort építettek, amit lítium-polimer akkumulátorok látnak el energiával. Ezeket a nagy teljesítményű aksikat a kisbusz tetejére szerelt napelemek töltik fel.

További extrákként kulcs nélküli ajtónyitórendszert, széles látószögű tolatókamerát, illetve LED-es fényforrásokat is kapott a fiatalnak éppen nem mondható busz.

Melynek a belseje is izgalmas meglepetéseket tartogat: a sofőrnek multifunkciós, érintőképernyős kijelző jár, amit az eredeti műszerfalba építettek be, az utasok számára pedig hangvezérléssel működtethető, csúcsminőségű szórakoztató-elektronikai berendezések biztosítják a kényelmet. Sorozatgyártása nincs tervbe véve, hiszen manapság nem könnyű alapnak használható VW kisbuszt találni.