Nem várt siker a Roomsternél 1

Nem várt siker a Roomsternél

Az autógyár idén tavasszal, a Genfi Autószalonon leplezte le negyedik modelljét, a Roomstert , s maga is meglepődött a reakciókon.

“Mind a szakértőktől, mind a potenciális vásárlóktól rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk, a Roomster iránt támadt hatalmas érdeklődés meghaladta a várakozásainkat.” – mondta Martin Jahn, a Skoda Auto humán erőforrásokért, munkaügyekért felelős igazgatótanácsi tagja.

A Roomster sorozatgyártása március végén kezdődött meg, Csehországban június óta kapható az autó. A Skoda negyedik típusa iránti kereslet folyamatosan nő, ezért az eredetileg tervezett gyártási darabszámokat módosítani kellett, hogy követni lehessen a kereskedőknél leadott rendeléseket.

Ennek eredményeképpen a Skoda Auto tervei szerint év végéig több mint 20 ezer Roomster készülhet. Ennek köszönhetően elképzelhető, hogy a gyár eléri az évi félmilliós gyártási darabszámot.

A gyártókapacitás bővítése miatt a vállalat új dolgozókat alkalmaz, 1300 ember már munkába állt Kvasinyban, az év végig pedig további 600 ember követi őket. A Skoda Auto összesen több mint 26 ezer embert foglalkoztat három csehországi gyárában.

Már itthon is:

A napokban hazánkban is megindult a Roomster forgalmazása. Az autó alapára 1.2-es 64 lóerős motorral éppen 3 millió forint alatt van. A legolcsóbb dízel az 1.4 70 lóerős, amit 3, 75 milliótól lehet haza vinni. A családi autó ezeken kívül kapható még 1,4-es (86LE), 1.6-os (105 LE)benzines 80 lóerős 1.4-es illetve 105 lóerős 1,9-es dízelmotorral is.