Kétmillió dolláros luxusverda 1

Kétmillió dolláros luxusverda

Alfred DiMora, aki korábban egyedi építésű luxusautókkal foglalkozott, de érdekelt a számítógépes iparban is, a világ leggazdagabbjait vette célba. Akinek túlságosan szokványos egy Rolls-Royce Phantom, de nem tetszik a Maybach és a Bugatti sem, azok most fellélegezhetnek, jön a Natalia SLS2. A felsorolt autók ára együtt is épphogy elég egy példányra, az újdonság ugyanis 2 millió dollárba (425 millió forint) kerül majd.

Valószínűleg várniuk is kell majd a vevőknek, miután a luxusingatlanokkal foglalkozó Luxury Resort Villas már megrendelt tízet. A luxusautók többek között Las Vegasban, Hawaiin és Dubaiban bérbe adott házai mellett teljesítenek majd szolgálatot majd.

Mit is tud a ma még csak számítógépen létező járgány? Az orrában 14 ezer köbcentis, V16 Volcano motor dolgozik majd, aminek teljesítménye eléri az 1200 lóerőt és a forgatónyomaték is meghaladja majd ugyanezt a számadatot. Mindemellett közel 700 kilogrammal könnyebbnek ígérik, mint konkurenseit. Ezzel pedig elérhető a gyártó célja, hogy a világ leggyorsabb luxusszedánját építsék meg.

A hajtáslánc is tartogat műszaki csemegét, hiszen a négykerék-hajtás mellett a négykerék-kormányzás is szerepel a csomagban, a futómű természetesen változó beállításokkal működik majd. Azért, hogy az utastérben még a legmagasabb tempónál is csend honoljon, a NASA által kifejlesztett hab és zselé anyagokat alkalmazzák szigetelésre.

Nem csak az utastérben lesznek monitorok, illetve műholdas TV, de a kocsi lámpájába egy projektort szerelnek be, amivel a luxusautók filmet is vetíthet a tulajdonos alkalmas felületre. Felszerelik éjjellátó berendezéssel, a vezetést segítő head-up display-jel és holttérfigyelő kamerával is a Nataliat.

A jármű fényezése a hőmérsékletre változtatja majd a színét, miközben a vezető állapotát is szenzorok vizsgálják. Mérik a szívverését, a vérnyomását, a légzését és ennek megfelelően változik az utastér belső hőmérséklete, amit LED-ekkel és száloptikás fényforrásokkal világítanak meg

Amellett, hogy mélyen hátracsúsztatható és dönthető az utasülés, még 90 fokkal el is fordítható, így mozgássérültek is kényelmesen szállhatnak be. A kényelmet számítógép internet csatlakozással, fűthető, hűthető pohártartók, 230 voltos csatlakozó, DVD-lejátszó és bárszekrény fokozza, de lesz kristály hamutartó és egy 12 ezer dollár értékű női pipere táska is. A minőségérzetet a diófa betétek és a vastag gyapjú szőnyegek garantálják.