Az iLane névre keresztelt berendezés nem csak figyelmeztet, ha új üzenetet kapott tulajdonosa, hanem vezetés közben, – a gyártó szerint természetes emberi hangon – fel is olvassa az új e-maileket.

Még a válaszírást is megoldja kis gazdája helyett, hiszen a lediktált szöveget képes szöveges dokumentummá alakítani, valamint csatolmányt illeszteni az üzenetbe, de akár sms-t is képes írni, míg a vezető az autóvezetésre koncentrál.

Ezen kívül akár a határidőnaplót is szerkeszti a berendezés, ehhez mindössze a megfelelő hangutasításokat kell neki kiadni. Képes arra is, hogy előre beállított preferencia szerint a beérkezett üzeneteket fontossági sorrendbe rendezze.

A szerkezet szinte bárhol elhelyezhető a gépkocsiban, csak egy szivargyújtó-csatlakozóra van szüksége. Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a sofőr mobiljával, autós-kihangosítójával, a levelek felolvasásához pedig a gépkocsi saját audiorendszerét használja. Így időben célba érhetnek a sürgős, néha igazán fontos információk a vezetés biztonságának veszélyeztetése nélkül.