Kiszabadult a Suzuki WRC 1

Kiszabadult a Suzuki WRC

Nobuhiro Tajima, a Suzuki motorsport igazgatója személyesen tette meg az új SX4 WRC-vel az első köröket. Tajima azt közölte, hogy a munka a tervek szerint halad, a WRC program nem szenvedett csúszást. Az autó végső fejlesztését Japánban végzik, nagy titokban.

A Pikes Peaken és más őrült hegyiversenyeken ultrabrutál épített Suzukikkal induló Tajima nem árult el sok részletet a készülő WRC-ről. Az autó a jelenlegi WRC szabálykönyv szerint épül, tehát turbós kétliteres motort kap állandó összkerék-hajtással. A váltó ötfokozatú, a felfüggesztés pedig – a konkurenseknél megszokott módon – McPherson rugóstagos mind az első, mind a hátsó kerekeknél.

Az autó a legkisebb WRC-k közé tartozik. 2525 milliméteres tengelytávja kurtább a Skoda Fabia WRC-nél, teljes hosszra pedig egyedül a Fabia rövidebb a Suzuki versenyautójánál. A Suzuki SX4 WRC első hivatalos versenye a 2007-es Finn Rali lesz, jövő augusztusban.

A pilótákat illetően teljes a bizonytalanság. Felmerült Chris Atkinson neve, aki idén kihívásokkal küzd a célba érés terén, és emiatt kifele állhat a szekere rúdja a Subarutól. Ő korábban Ignis-szel jeleskedett az Ázsia-csendes-óceáni bajnokságban, ezért a Suzuki esetleg számít rá.