Látványerő a Mercedes CL-hez 1

Látványerő a Mercedes CL-hez

Alig telt el három hét azóta, hogy a Mercedes-Benz hivatalosan is bemutatta az új CL fotóit, már is itt az első sportcsomag a kocsihoz. Persze ezt nem egy tuningcég készítette, hanem a gyár saját leányvállalata, az AMG.

Egyelőre csak az optikai csomag van kész, de ez már sejteti, hogy hamarosan piacra kerül a luxuskupé csúcsváltozata, a CL63 AMG is. A 6208 köbcentis blokk várhatóan 514 lóerősen kerül a CL-be, ami így kb. öt másodperc alatt gyorsul majd százra. Egyelőre azonban beérték annyival, hogy lecserélték a lökhárítókat és felniket a sportosításra szakosodott dolgozók.

Az első lökhárító azonnal felismerhető a hatalmas légnyílásokról, de főleg a spoiler középső trapéz részéről. Ahogy a többi AMG modellnél, itt is kerek ködlámpákat szereltek be, amiket egy kis krómgyűrű tesz esztétikusabbá. Hátul szinte ezek tükörképeit látjuk a krómozott kipufogóvégek képében. A lökhárítót itt diffúzorszerű betéttel dobták fel.

Az AMG optikai csomag része a szárnyként is működő küszöbspoiler és felni. A klasszikus ötágú tárcsák elöl 8,5 x 19, hátul 9,5 x 19 colosak, rajtuk pedig 255/40 illetve 275/40-es abroncsok vannak. A nagyobb kerekek simán felszerelhetők a CL 500 és CL 600 modellekre is, mindkét modellnél javul a stabilitás és az irányíthatóság.