A Century Royalnak nevezett limuzint 5,0 literes V12-es motorral szerelték fel, ami 350 lóerős teljesítményt nyújt, de könnyebb, gazdaságosabb és környezetkímélőbb, is, mint a korábban szolgálatot teljesítő modellek.

Az utasok biztonságáról többek között golyóálló páncélozás és defekttűrő kerekek gondoskodnak, de az autó kényelmére, felszerelésére sem lehet panasz. Polírozott gránitból készült fellépő könnyíti meg a beszállást, utasterének plafonját pedig kézzel készített japán papír borítja.

Első ízben a II. világháború áldozatainak augusztus közepén tartandó emléknapján mutatkozik majd az uralkodó pár az új limuzinban.

Akihito császár és családja eddig öt darab luxuskivitelű autót használt, amelyeket most négy Century Royalra cserélnek le. Ezeknek darabja 460 000 dollárba, több mint 100 millió forintba kerül. Igaz, senkinek nem kell évtizedekig spórolni, hiszen a császári családon kívül másnak nem készít ilyen autót a Toyota. Ennek a modellnek, egyetlenként a szigetországban, még rendszámtáblára sincs szüksége, így a Toyota elején is csupán az uralkodócsalád címere látható.