Rengeteg Suzuki lesz két év múlva 1

Rengeteg Suzuki lesz két év múlva

2008-ra évi 300 ezerre akarja növelni a termelést magyarországi üzemében a jelenlegi 170 ezerről a Suzuki, erősítette meg hétfőn a legnagyobb japán kisautógyár külföldi eladásokért felelős igazgatótanácsi tagja, Ono Hirotaka.

Már jövő januártól évi 220 ezer autót akarnak gyártani Magyarországon, s ezért ezerrel növelik az alkalmazottak létszámát. Elsősorban a gyártósorba keresnek betanított munkásokat, de szükség lesz karbantartókra, műszaki- és magasabb végzettségű dolgozókra is – tudta meg a FigyelőNet a Suzuki Rt. PR-marketing vezetőjétől.

Nagy a kereslet az SX-4-esre

A bővítést egyebek között az SX-4-es modell iránti nagy, jelenleg nehezen kielégíthető kereslettel magyarázták. E modell európai értékesítési célját évi 60 ezerre növelték a korábbi 40 ezerről. Az SX-4-esek egy részét Japánból szállítják Európába, ám ennek lehetősége korlátozott, mert a japán telephelyek is teljes kapacitással termelnek már, mondta Ono Hirotaka.

Az SX-4-es társfejlesztője, az olasz FIAT, amely FIAT Sedici néven árusítja ezt a kocsit, ugyancsak öthavi elmaradásban van a megrendelések teljesítésével. A FIAT 30 ezer Sedici eladására számít az idén a korábban várt 20 ezer helyett, ez is indokolja a kapacitás bővítését a Magyar Suzukinál.

Munkerő-felvétel: régióban gondolkodnak

A Suzuki Rt. jelenleg is az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, 3500 munkavállaló dolgozik közvetlenül a vállalatnál. Tihanyi Tamás, a Suzuki PR-marketing vezetője a FigyelőNetnek elmondta, mikor bővítésről van szó, a cég régiókban gondolkodik, és a Szlovákiából érkező munkavállalók előtt épp úgy nyitva tartják a kaput, mint a hazaiak előtt.