Mostantól mobilon is fizethetünk a parkolásért. Első ízben minimum 3000 forintot kell befizetni a parkolódíjas számlánkra, később azonban tetszőleges összeggel feltölthető az egyenleg. A T-Mobile előfizetőinek hálózaton belül is van erre lehetőségük, de a többi mobilszolgáltatóval is folynak erről a tárgyalások.

Maga a díjfizetés igen egyszerű, akár telefonhívással, akár SMS küldéssel rendezhető a díj. Hívás esetén a 06 80 98-as szám után a parkolóautomatán található négyjegyű zónaszámot kell tárcsázni, míg SMS küldésekor ugyanezt a számot a 06 30 344 43 30-as számra kell elküldeni. A parkolás végét is telefonon jelezhetjük a rendszernek. Részletes leírás itt.

Annak érdekében, hogy az autós véletlenül se csússzon ki a kifizetett parkolási időből, nem sokkal az egyenleg lejárta előtt SMS-ben figyelmeztető üzenetet küld a rendszer. Az üzemeltető cég távlati céljai között szerepel a rendszer egész országra történő kiterjesztése, így hamarosan akár Ajkától Zalaegerszegig is alkalmazhatják az egységes, mobiltelefonos díjfizetést. A mobilos fizetés előnye, hogy percalapú, így nem fizetünk a fel nem használt időért, mint a jegy megváltásakor.

a videó a hirdetés után indul

A parkolóőrök újabb elektronikus kütyüvel gazdagodnak, hiszen a mobillal fizetett parkolást is ellenőrizni kell. Ezután mobiltelefonnal, egy WAP szerveren keresztül kísérik majd figyelemmel, mikor tehetnek csomagot a szélvédőre.