Különleges autó védi Bush-t
George W. Bush az Amerikai Egyesült Államok elnöke 2005-ben vette át új szolgálatai limuzinját egy Cadillac DTS-t. Az elnöki Cadillac-ban minden bizonnyal nem a szériaváltozatának 4,6 literes V8-asa található, hiszen a hírek szerint minimum négy, de inkább hat tonnát nyomó jármű dinamikus mozgatásához ennél azért többre van szükség. A Cadillac kínálatában van is ennél erősebb és nagyobb motor, így akár a gyár 6,2 literes, 403 lovas Vortec motorja is kerülhetett a limuzinba. Ám ezt az információt titokként őrzik.

A kocsi felszereltsége még a James Bond filmeken edződötteknek is tartogat meglepetéseket. Az éjjellátó berendezés már korábban is megtalálható volt az elnöki autón, ezt pedig fejlett kommunikációs és egyéb aktív illetve passzív biztonsági berendezésekkel is kiegészítették.

Defekttűrő abroncsokon gördül a világ legveszélyeztetettebb emberét szállító autó, amelyet komoly motorvédelemmel is elláttak, így akár felállított útakadályokon is gond nélkül képes áthaladni. Ha mind a négy kerekét kilövik, akkor is képes még 150 – 200 kilométert is megtenni nagy sebességgel.

A kereskedelmi forgalomban is kapható Cadillac DTS limuzinnál hosszabb, magasabb és szélesebb jármű teljesen páncélozott, így a kézifegyverek és kisebb bombák ellen is tökéletes biztonságot nyújt, de az autó képes rádióhullámokkal blokkolni a távirányítással működtetett pokolgépeket is.

Belsejében hat embernek kínál elegendő helyet, az ülés háttámláját pedig a hímzett elnöki embléma díszíti. Az elnököt gáztámadás ellen is védik, külön rendszer látja el friss levegővel az utasteret. Az autó jobb elején kapott helyet az amerikai zászló, míg a baloldalon az elnöki lobogó trónol. Ez utóbbi csak akkor van a gépkocsin, ha az elnök is az autóban ül. Mindkét zászlót sötétben lámpák világítják meg.

Bush budapesti látogatása alkalmával számtalan kényelmetlenségre számíthatnak az autósok. A látogatás ideje alatt lezárják a légteret, de a repülőtérre vezető utat, a Parlament környékét, illetve az összes olyan utat is, ahol megfordul. Ezeken a helyeken a parkolás is tilos. Érdekes, hogy Putyin látogatása alkalmával csak az utaknak azt az irányát zárták le, amin a delegáció közlekedett, míg Bush miatt mindkét irányban tilos lesz a közlekedés és számos BKV járat is módosított útvonalon szállítja majd az utasokat.