Várhatóan szeptemberben a Párizsi Nemzetközi Autószalonon leplezik le hivatalosan az új Mercedes CL-t. Ahogy korábban is, a luxuskupé, most is az S-osztály kétajtós változata, annak műszaki tartalmával, elegáns formájával.

Kevés meglepetés éri a vevőket, hiszen az autó formája hasonló az elődhöz, amit szintén a lendületes tetőív tett dinamikussá. Mindazonáltal a masszív sárvédőívek egyértelművé teszik a kapcsolatot az S-el. A vevőket vélhetően a fényszórók illetve a hátsó lámpák osztják meg leginkább, ugyanis itt mutatkozik leginkább modernnek a jármű.

Szemben a négyajtós csúcs Mercivel, a CL-ben nem lesznek dízelmotorok, a kínálat benzinesekre épül majd. Az alap motor a 3,5 literes V6-os lesz 272 lóerővel, amit az 5,5-es V8-as követ 388 lóval. A hagyományos paletta csúcsán a CL 600 áll majd 5,5 literes, duplaturbós V12-es erőforrással.

Ennek legnagyobb teljesítménye 517 lóerő lesz, míg a nyomatékcsúcs 830 newtonméter. A motorokhoz hétsebességes 7G-Tronic automataváltó tartozik. A sportosabb beállítottságú vevőknek készül a CL63 AMG, melynek 12 hengeres motorja több mint 600 lóerővel örvendezteti meg a tulajdonost.

Természetesen a CL-hez is rendelhetők lesznek az S-osztály különleges elektronikai rendszerei, a megállni is képes távolságtartó elektronika, illetve az infravörös éjjellátó rendszer is.