Kis Maybachot tervez a Mercedes 1

Kis Maybachot tervez a Mercedes

Jelenleg nem kapkodnak a vevők a Maybach iránt, ezért a Mercedes újabb modellt tervez. A kocsinak vélhetően az a baja, mint a Rolls-Roye Phantomnak, azaz túl nagy.

A luxusmárka jelzésével ezért egy kisebb autót készítenének majd. Körülbelül 5.1 méter hosszú lesz a kocsi, ami a Bentley Continental Flying Spur illetve a Rolls Royce által tervezett kisebb modell ellenfele lesz.

A négyajtós kocsi alapját a jelenleg is futó Mercedes S-osztály (W221) adja majd, de később Coupé változat is készül majd belőle. A várhatóan Maybach 51 néven futó kocsi a konzervatív alap formája ellenére sokkal dinamikusabb karosszériát kap majd, mint a nagyobb testvérei.

Köszönhetően a könnyűfém jelentős felhasználásának, várhatóan kiváló súly/teljesítmény aránnyal bír majd a kocsi. A tervekben V12 és V8-as motorok szerepelnek 500-600 lóerő közötti teljesítménnyel.

Előreláthatólag 2009-2010-ben kerülhet piacra a kis Maybach. Addig is különféle teljesítmény és felszereltség változatokat dolgoznak ki a Maybach 57 és 62 modellek számára.