“Jelenleg a BMW azt vizsgálja, hogy van-e létjogosultsága egy, a hetes modellből fejlesztett sportváltozatnak.” – mondta el Helmut Penke a BMW elnöke. Erről elsősorban az amerikai piac dönt, hiszen ott fogynak leginkább az M GmbH termékei. Ha minket kérdeznek a válasz egyértelműen igen, hiszen az Audi S8, a Mercedes S55 illetve S63 AMG modellek is fogynak.

Ha a vezetők úgy döntenek, hogy jöhet a sportos hetes, akkor az nem holmi nagyfelnis, erősebb 760i lenne, hanem az egész autó karakterét az M5, M3 modellekhez hasonlóan dinamikusabbra hangolnák.

Ami biztosnak tűnik, hogy a BMW utódot szán a Z8-as modellnek. A cégnek ugyanis szüksége van egy sportkocsira, amivel jól prezentálhatja technikai tudását. Ha az új változat is roadster lesz, négyre emelkedhet a nyitott bajor modellek száma, hiszen a Z4 mellett, hamarosan érkezik a hármas kabrió, de az egyes nyitott változata is készül.

Amellett, hogy a jövőben bemutatkozik Phantom Coupé illetve Cabrio válozata is, a BMW szeretné újabb modellel bővíteni a Rolls Royce kínálatát.

A hosszított hetes BMW csúcsváltozata körülbelül 85 000 fontba (32 millió Ft) kerül, míg egy RR Phantom 256 000-be (98 millió Ft), a köztük lévő 150 ezer fontos űrbe könnyedén tudnának beilleszteni egy új modellt, amely nem jelente konkurenciát a saját modelleknek.