Hamarosan itt az olcsó, családi kombi! 1

Hamarosan itt az olcsó, családi kombi!

Az 1.4-es és 1.6-os benzines modellek mellé a közelmúltban megérkezett a Dacia Logan dízel változata is. Ám egyelőre csak egy lépcsőshátú karosszériával kapható a kocsi.

A jövőben a jelenlegi 510 literes csomagtartóval szerelt modellnél nagyobb rakrésszel készülő kombi változat is bemutatkozik. Maximálisan 1700 literes rakodótér tehető szabaddá. Várhatóan azok után, hogy most márciusban a Genfi Autószalonon bemutatkozott a Logan Steppe tanulmányautó, szeptemberben a Párizsi Autószalonon a sorozatgyártású modellt is megismerhetjük.

Ez ugyan nem lesz egy emelet hasmagasságú és a terepjárós jelleget erősítő műanyag díszítő elemek is hiányoznak majd, de formailag meggyezik hírnökével. A hírek szerint hazánkban és a környező országokban már novemberben megkezdődik az autó értékesítése, melyből 2007-re egy áruszállító változat kiadását is tervezi a Dacia.

Éppen ezért az autó hátsó traktusa komoly változáson ment keresztül, ennek alapja, hogy a kocsi jóval hosszabb lesz a jelenlegi lépcsőshátú kivitelnél, így egyes infromációk szerint nem csak öt, de hétszemélyes kivitel is rendelhető lesz. Az utasteret a praktikusság jegyében módosítják, így a tetőrészen polcokat is elhelyeznek majd, amit a magasított tető tesz lehetővé.