Magyar navigáció a Mercedesnél 1

Magyar navigáció a Mercedesnél

Új navigációs DVD-t kínál ügyfeleinek a Mercedes-Benz. Ez hasonló az általunk is kipróbált Opel rendszeréhez és a már Volvo-nál is kapható kivitelez.

Sajnos szemben az utólag beépíthető rendszerekkel, ezek a gyári megoldások továbbra sem nyújtanak teljes lefedettséget hazánkra. A COMAND APS-hez tartozó Europe 5.0 DVD elsőként Budapest és Tokaj város részletes, utcára lebontott és Magyarország útjainak információit tartalmazza.

Ezen kívül közel 6 millió kilométernyi európai közút információit és több mint 920 000 közérdekű tudnivalót – pl. benzinkutak, Mercedes-Benz kereskedők, parkolóházak, kórházak, repülőterek, stb. – tartalmaz.

A TMC (Traffic Message Channel) és az RDS-Codes (Radio Data System) rendszerek felhasználásával most a Mercedes vevők számára is lehetővé válik, hogy Ausztria, Dánia, Németország, Hollandia, Svédország és Svájc mellett – már Belgiumban, Nagy-Britanniában és Olaszország teljes területén is fogni tudják a fontos közlekedési információkat. Így a közlekedési dugók és egyéb közlekedési akadályok esetén módosíthatják az útvonalat.

A COMAND APS Europe 5.0 rendszer a Mercedes-Benz E-osztályban , SLK-ban, az SL-ben, a CL-ben és CLS-ben érhető el.

Másik újdonsága, hogy a Mercedes APS 50 navigációs rendszer is kiegészült a Magyarországra vonatkozó adatokkal. Ennél 4 darab CD-re kerül a 32 ország közlekedési információja. Az adathordozók közel 6,3 millió kilométer hosszú útvonalat fednek le, és közel 973 000 közérdekű információról adnak felvilágosítást. Utóbbi a Mercedes-Benz E-osztályban, SLK-ban és CLS-ben extra felszerelésként rendelhető.