Tizenhat hónappal a munkálatok megkezdése után, végre helyreállhat a rend a Baross téren. Az új aluljáró, buszpályaudvar és parkoló megépítéséig a hónap végéig kell várni, míg a felszíni forgalmat kevésbé érintő metró kijárat kialakítása az év végéig is eltarthat.

Új aszfaltborítást kaptak az építkezés során érintett útpályák, amelyek szélesebbek lettek és még kerékpársávot is építettek. A gyalogosokra is gondoltak az építkezés során, a járdákat úgy alakították ki, hogy kerekesszékkel, babakocsival is gond nélkül lehessen rajtuk közlekedni.

A fővárosi útfelújítások tovább folytatódnak. A 3 milliárdos állami forrással együtt 200 milliárd forint jut ebben az évben közlekedési beruházásokra. Ez 200 kilométernyi útszakasz rekonstrukciójára elegendő. Az útfelújítások Budapest összes kerületét érintik, a munkálatok 172 útszakaszon zajlanak majd.

A felújítások során nem csupán az aszfaltburkolatok újulnak meg, hanem sok esetben közműmunkák előzik meg a burkolatjavítást. Így remélhetőleg nem kell pár héttel a munkák befejezése után ismét felbontani a frissen elkészült burkolatot.

Ma vette kezdetét az I. kerületi Lánchíd utca felújítása. A Clark Ádám és Ybl tér közötti szakaszon a vízvezeték-bekötések cseréjével kezdődtek meg a munkálatok, amelyek várhatóan április 30-ig tartanak.

Ezen kívül pillanatnyilag 18 helyszínen zajlanak útfelújítási munkálatok, köztük számos nagy forgalmú útvonalon lassítják a közlekedést munkagépek.