A legjobb buli 1

A legjobb buli

Zene, pörgés, és jó hangulat irányítja a figyelmet a MINI standra Genfben. Ide is elhozta kombijellegű tanulmányát a MINI, amit Frankfurt, Tokió és Detroit után értelemszerűen Concept Geneva-nak neveztek el.

Kattintson ide a lejátszáshoz!

A MINI Concept Genova ezúttal a márka ralisikereit idézi fel. A ralis hangulatot tetőre rögzített pótkerékkel, szerszámos ládával és ásóval teremtik meg. A Concept modell valószínűleg még számos formában feltűnik majd különféle autókiállításokon, de most már biztosan tudjuk, hogy 2-3 éven belül piacon lesz a végleges MINI kombi.

Még több újdonság

Újdonság a MINI Cooper S John Cooper Works GP kittel, ami egy 2000 darabos limitált széria. A John Cooper Works gyári tuningverzióhoz képest plusz 8 lóerőt tud a GP, így 218 lóerős. Nagyjából 6,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebesség 235 km/óra.

A gyűjtőknek való GP változat egyéni aerodinamikai csomagot, 18 colos felniket, sportfutóművet és önzáró differenciálművet kapott, de legegyszerűbben a vörösre fényezett külső visszapillantóiról ismerhető fel.

A súlycsökkentés érdekében kiszerelték a hátsó ülést, átalakították hátsó futóművet, elhagytak némi zajcsillapító anyagot és nincs légkondi sem, bár azt kérésre ingyen beszerelik. Az első üléseket a Recaro gyártja. A kék-ezüst színű GP MINI 2006 júliustól kapható.