Elsőként a Mercedes új, a szabadidőautók, limuzinok, egyterűk és kombik előnyeit ötvöző R-osztály érkezik Magyarországra. Júniusban mutatkozik be a frissítésen átesett E-osztály, amely új formai elemekkel és műszaki tartalommal is gazdagodott. Az új, hétüléses luxus GL-osztály, amely a szabadidőautók csúcsát képviseli, szeptemberben érkezik hozzánk.

A megújult S-osztályból szeptembertől érkezik a négykerék-hajtású 4MATIC változat, míg a Mercedes-Benz Sprinter 2006 nyarán kerül a kereskedőkhöz. Négyféle felépítmény hosszúsággal, háromféle tetőmagassággal rendelhető a jármű, amely új motorokkal is megvásárolható. Az új V6-os dízel és benzines motorok közül 258 lóerős teljesítményűt is kínálnak. Elődjéből a tizenegy évvel ezelőtti megjelenése óta 1,3 millió darab talált gazdára, így kategóriájának egyik legnépszerűbb típusa.

Itthon a Mercedes hazai képviselete 2005-ben sikerrel növelte eladásait, miközben a piac egésze zsugorodott. A Mercedes Car Group-hoz tarozó márkáknál (Mercedes-Benz és Smart) 2004-hez képest 6.9 százalékkal több autó talált gazdára. Kedvező volt a Mercedes új modelljeinek fogadtatása is. A B-osztály bevezetésének évében elérte az egy százalékos piaci részesedést.

11,9 százalékkal nőtt a Mercedes személygépkocsik forgalma az egy esztendővel korábbihoz képest, ebben legnagyobb szerepe az A-, illetve M-osztálynak volt. Előbbi 60,4, utóbbi 80,4 százalékos növekedést mutatott. Ezzel szemben az E- és C-osztály forgalma némileg visszaesett, S-osztályból pedig éppen annyi fogyott, mint egy esztendővel korábban.