A sportkocsi karosszériája szénszálas panelekből készül, az elektromos hajtás táplálásáról pedig a legmodernebb lítium-ionos akkumulátor technológia gondoskodik. Hála a használt anyagoknak, a villanymotoros Mullen GT semmivel sem lett nehezebb, mint hagyományos motorral felszerelt társa, mindketten 907 kilogrammot nyomnak.

Állítólag a villanyautó csúcssebessége 289 km/óra, de a hatótávolságáról egyelőre nem tudni, az autót hivatalosan csak az áprilisi New York-i Autókiállításon fogják bemutatni.

A minden károsanyag kibocsátástól mentes Mullen GT-nek egyetlen vetélytársa volt az elektromos hajtású sportkocsik kategóriájában. A pár évvel ezelőtt bemutatott Venturi Fetish azonban nemcsak 170 km/órás végsebességével maradt el a Los Angeles-i székhelyű autógyár járműve mögött, hanem jóval drágább is annál.

A francia Venturi Fetish ára 450,000 euró (114 millió forint), ezzel szemben a Mullen GT villanymotoros változata az előzetes számítások szerint “alig” 125,000 dollár ( 26,5 millió forint) körül alakulhat.