Hamarosan bevetheti a magyar rendőrség azt a Saab rendőrautót, amelynek igazi állomáshelye Svédország. Az idegen légiós nem véletlenül érkezik hazánkba, az importőr szeretné, ha rendőrség testközelből ismerné meg a speciálisan a közbiztonsági szerveknek átalakított járművet.

Persze kialakításában is maximálisan a rendőri feladatok ellátásához igazították a kocsit, ezúttal nem elsősorban az utasok kényelme volt a legfontosabb.

A kölcsönautót az autópálya rendőrség fogja használni, ez lesz a járműpark legerősebb tagja: a 9-5 SportCombit 260 lóerős turbómotorral látták el. Jelenleg az általános elfogó autók Magyarországon a 180 lóerős Skoda Octavia RS modellek, de a rendőrségi állományt színesíti egy 225 lóerős Audi TT is.

Amíg Svédországban a rendőrség gépjármű flottájának 30-40 százalékát a Saab márka teszi ki, de Belgiumban, Nagy Britanniában, és az Egyesült Államokban is jelentős a Saab részesedése a rendőrség, tűzoltóság, vámhatóságok járműállományán belül, hazánkban mindezidáig csupán a 90-es évek közepén állt egy Saab 9000-es modell a rendőrség szolgálatában.