Sportos csúcs Opel készül 1

Sportos csúcs Opel készül

Jelenleg az Astra és a Zafira mellett, a Vectra és Vectra kombi modellekből készül OPC változat, de hamarosan bemutatkozik a kis buszlimuzin, a Meriva sportváltozata is. A Signumból nem faragott OPC sportmodellt az Opel Performance Center, de ereje alapján az új motor akár sportkocsikkal is felveszi a versenyt.

A Signum Sport 2.8 V6 Turbo S-t a Genfi Autószalonon mutatják be a nagyközönségnek. A turbófeltöltős motor 250 lóerős, maximális nyomatéka pedig 350 newtonméter 1800-4500-as fordulatszám között. Eddig is szerepelt a kínálatban ez a motor, de “csak” 230 lóerős teljesítménnyel.

A Signum Sport képes hét másodperc alatt elérni a száz km/órás sebességét, végsebessége pedig 250 km/óra. Mindamellett a gyár ígérete szerint normál vezetés mellett az átlagfogyasztása 10,6 liter 100 kilométerenként. Alapfelszerelésben hatfokozatú manuális sebességváltóval látják el az autókat, de felárért hatfokozatú automata nyomatékváltó is elérhető.

Bár az izgalmas légterelők elmaradnak az autóról, a szériában adott 18 colos felnik igencsak feldobják a Signumot. A 225/45 R18-as abroncsok mellett az adaptív futómű és kormányzás (IDS Plus), valamint az elektronikus vezérlésű lengéscsillapítók is a sportos vezetést támogatják.