Az FIA GT világbajnokság konstruktőri trófeáját a Maserati szerezte meg 2005-ben. Azért, hogy ezt méltóképpen megünnepeljék, a cég egy limitált szériát bocsát piacra. Bár a győzelmet a Ferrari Enzo-ra épülő Maserati MC 12-vel szerezték, ennek ellenére a Coupé sportváltozatából született az új modell.

A GranSportra épülő autóból mindössze 180 darab készül, az eredetet egy kis tábla is jelzi az utastérben. Az autót Genfben leplezik le, az értékesítés pedig májusban kezdőik. Az autók kék színben készülnek és a karbonból készült első és hátsó spoilerekről lehet őket felismerni. Ezeket a spoilereket a versenysportban szerzett tapasztalatok alapján fejlesztették, az autó stabilabbá válik velük. Az első sárvédőkre kis olasz lobogót festenek, amit szintén az MC 12 inspirált.

Áthangolták a GranSport kormányzását is, ennek egyértelmű célja, hogy pontosságban és közvetlenségben az autó közelebb kerüljön az MC12-höz. Belül szénszálas műanyagot és bőrszerű Alcantara kárpitot használtak a módosítás során. Az utasteret díszítő karbon elemek a karosszériával megegyező kék festést kaptak. A finom bőrből jutott a műszerfal felső részére, az ajtókra, a kormányra és a versenyülések középső részére is.