A Renault kisbusza eddig is számtalan érdekes műszaki megoldást kínált, de jutott újdonság a legfrissebb változatba is. Új hatfokozatú automatikus váltó kapható a 3.0 literes V6-os dízel erőforráshoz, amely 400 Nm-es nyomatékával dinamikus, rugalmas vezetést tesz lehetővé.

Összesen négyféle benzines és nyolcféle dízel erőforrással felszerelt hajtáslánc közül választhatnak az Espace vásárlók, amelyek teljesítménye az 1.9 literes dCi 115 lóerejétől a V6-os 240 lóerejéig terjed. Ezekhez öt- és hatfokozatú, manuális illetve Proactive sebességváltót is rendelhetnek a vásárlók.

Szolidabbra tervezték az autó elejét, egyszerűsödött a hűtőmaszk is. Az újragondolt fényszórók megnyújtják a motorháztető vonalát, a ködlámpák körüli króm keret pedig diszkrét, elegáns megjelenést kölcsönöznek a kisbusznak.

Két új színnel is bővült a választható fényezések sora, ezen felül az újonnan tervezett 17 és 18 colos könnyűfém keréktárcsák is jól passzolnak az autó átdolgozott formájához.

Kategóriájában elsőként az új Espace kínál bi xenon fényforrásokkal felszerelt lámpákat, amelyek kanyarfényt is biztosítanak, beállításuk pedig sebességfüggő. A gázkisüléses fényszóró nagy előnye, hogy kisebb energiafelhasználás mellett, kétszer akkora fényt ad, mint a hagyományos halogén izzók. Megújult a jármű belseje is, a nagyméretű, elektromosan mozgatható, napellenzővel is ellátott üvegtető világosabbá, kellemes hangulatúvá varázsolja az utasteret.

Teljesen sík lett az autó padlója, ami nagymértékben megkönnyíti a kivehető ülések mozgatását, a csomagok elrendezését és az utasok is nagyobb kényelemben autózhatnak.

A két első ülés között kapott helyet a 7 colos monitor, amiről a navigáció, az audio berendezés, valamint a telefon beállításai is leolvashatóak, ezek vezérlése a kormányról is lehetséges. Ezen felül felszerelték az autót fény- és esőérzékelővel, tolatóradarral, és gumiabroncsnyomás ellenőrzővel is.

A biztonságról a nyolc légzsák, hárompontos, övfeszítővel ellátott biztonságiövek, ABS, ESP gondoskodik. Törésteszten is jól teljesített a Renault kisbusza, öt csillaggal jutalmazták szereplését.