Két mérnök, Ben Scott-Geddes és Graham Halstead, akik részt vettek a legendás McLaren F1 szupersportkocsi tervezésénél, ismét hasonló kaliberű autót készítenek. A Freestream T1 legfontosabb jellemzője az egy tonnára jutó 1000 lóerős teljesítmény. Utcára és versenypályára egyaránt alkalmas az ultrakönnyű kétüléses kocsi. A csővázas alapra épített karbonszálas karosszéria leginkább a Le Mans-i versenyautókra emlékeztet.

Évente mindössze 25 kocsit értékesítenek majd, ami biztosítja, hogy a vevők egy igazán exkluzív modellhez jussanak. Ehhez még szükségük lesz 150 ezer fontra ( 37,5 millió forint) is, ennek ellenére minden bizonnyal nem kell majd kutatni a vevők után. Az első eladásra kínált autó még ebben az évben elkészül.

A kocsik mindössze 465 kilogrammot nyomnak majd, amihez nem kevesebb, mint 480 lóerő társul. Ezt a teljesítményt a Forma-1-es technikát alkalmazó, 2,4 literes kompresszoros V8-as blokk biztosítja. Az erő hatfokozatú váltón át jut a hátsó kerekekhez. A kitűnő futóműnek köszönhetően a vevő és utasa extrém élményt élhet át, miután a kocsi 3g-s kanyarsebességre képes, de ugyanezt hozza fékezéskor is. Erról 355 milliméteres féktárcsák és hat- illetve négydugattyús féknyergek gondoskodnak.

Nem kevésbé brutális a Freestream T1 gyorsulása sem, képes 2,5 másodperc alatt állóhelyből elérni a 60 mérföldes sebességet (96 km/óra). 0-tól 160 km/óráig sem telik el több, mint 5 másodperc. A versenyautókhoz hasonlóan itt is különböző szárnybeállításokkal autózhat a tulajdonos. Ha a legkisebb leszorítóerőt adó szárnyállásokkal hajt, akkor a kocsi képes elérni a 320 km/órát.