Kombival hódítana a Cadillac
Kombival hódítana a Cadillac

Kombival hódítana a Cadillac

Kombival hódítana a Cadillac

Kombival hódítana a Cadillac
Évi 10 000 BLS eladását tervezik Európában
A BLS lesz a Cadillac első dízelmotoros autója
A limuzin után kombi is készülhet a BLS-ből
Fotó megosztása:
Idén tavasszal kezdik az Európának szánt Cadillac modell, a Cadillac BLS értékesítését. A Saab trollhättani gyárában készül majd a kocsi, amiből évi 10 ezret szeretne a cég Európában eladni. Ezzel az amúgy nem teljesen kihasznált svéd gyár működése is gazdaságosabbá válhat. A BLS az Opel Vectra padlólemezére épül, akár a Saab 9-3.

A jelenlegi tervek szerint a GM a limuzin után, 2007-ben szeretné a kombiváltozatot is elkészíteni a BLS-ből. Műszakilag ez könnyedén megoldható, a kérdés csak az, hogy a marketingeseknek mennyire sikerül a vevőket elcsábítani az Alfától, a BMW-től, Mercedestől vagy a Jaguártól.

Ha elvileg sikerülne, akkor jöhet a kombi is, ami Nyugat-Európában rendkívül népszerű. Hogy milyen lehet az új autó, azt még nem tudjuk. Számítógéppel készítettünk egy rajzot, mi ilyet képzelnénk el. Ha a BLS projekt igazán beindulna, akkor később egy szabadidőautó változat is születhetne.

Eddig a Cadillac nem volt népszerű az európaiak körében, ami a jövőben megváltozhat. Éppen ezért most először dízelmotoros Cadillac is lesz. A BLS a GM-Fiat 1,9-es motorját kapja meg, 150 lóerővel. E mellett persze sportos benzinesek is lesznek 175, 210 és 255 lóerővel.