A MINI Concept Frankfurt és az októberi MINI Concept Tokyo után a BMW leányvállalata bemutatta a harmadik koncepciót a következő generációhoz. A legújabb változat a téli sportokat kedvelő fiataloknak szól.

Formailag nem hordoz újdonságot az autó, a már ismerős MINI jegyeket mutatja. A tanulmányautó karosszériája és tengelytávja is hosszabb a jelenlegi modellénél, ami kényelmesebb utasteret és nagyobb csomagtartót eredményez.

Ezúttal sincs B-oszlopa a kocsinak, leengedve az első és hátracsúsztatva a hátsó ablakokat, kupés jelleget mutat a Detroit Concept. Az első és a hátsó ajtók nyitáskor nem csak oldalra, hanem előre is elcsúsznak. A tető hátsó része nyitható, ami lehetővé teszi nagyobb tárgyak szállítását. A “fuvarozást” segíti a csomagtartó kihúzható padlója és a Cargobox láda, amely az utas- és a csomagtér elválasztására is szolgál. Ebben ezúttal sícipőket helyeztek el.

A hátsó ablakok külső felén elhelyezett Sport Utility Box nemcsak a hátsó ajtó felől, de az utastérből is elérhető. Itt jutott hely a sapkának, a sálnak és a síszemüvegnek is. Persze a lécek is helyet kaptak a kocsin, amelyek a tetőn lévő csomagtartóba kerültek.

Belül ugyanaz a futurisztikus világ fogadja az utast, mint a másik két modell esetében. Fehér bőr és fényes fém felületek teszik űrhajóssá a MINI utasterét.