Díjnyertes hernyó
Díjnyertes hernyó

Díjnyertes hernyó

Díjnyertes hernyó

Díjnyertes hernyó
Dízel-elektromos hibridhajtást terveztek a gördülő otthonba
Akár hetekre elegendő üzemanyag és víz elfér a GMC PAD-ben
Még konyhának is jutott hely a járműben
Fotó megosztása:
A dizájnverseny résztvevőinek az ” Egy Los Angeles-i kaland” témát kellett feldolgozniuk, erre érkeztek a pályaművek.

A győztes egy lakószobának is beillő hatkerekű modell. A dízel-elektromos hibridhajtás a jármű mozgatásán kívül a fedélzeten megtalálható nagymennyiségű elektronikai berendezést is táplálja. Hetekre elegendő vizet és üzemanyagot tud magával vinni a GMC PAD. Nappal a nagyméretű, tetőbe épített napelemek gyűjtik össze és tárolják akkumulátorokban a Nap természetes energiáját.

Hogy a lakóautószerű, hatkerekű jármű álló helyzetben ne rugózzon, belseje stabil legyen, arról elektromágneses felfüggesztés gondoskodik, amely menet közben is könnyen kezelhetővé, jól irányíthatóvá teszi a monstrumot. Belsejében a számtalan interaktív elektronikai berendezés mellett még egy apró konyhának is jutott hely.

A koncepcióautó megoldás lehet azok számára, akik kiszorultak az egyre dráguló kaliforniai ingatlanpiacról. Szintén nagy hasznát vehetik a sokat utazó üzletemberek, vagy a kulturális, földrajzi szabadságra vágyó városlakók. Illetve csak vennék, mert a járműből valószínűleg sohasem lesz utcai példány.

Esetleg George Lucas is használhatná, ha újabb részt forgatna a Csillagok Háborújához kapcsolódó történetekből.