Csúcs Lexus nyolcfokozatú váltóval
Csúcs Lexus nyolcfokozatú váltóval

Csúcs Lexus nyolcfokozatú váltóval

Csúcs Lexus nyolcfokozatú váltóval

Csúcs Lexus nyolcfokozatú váltóval
500 newtonméter nyomatékot kell elviselnie az új nyolcfokozatú váltónak
Ahogy a Mercedes és  a BMW csúcsmodelljeiből, a Lexusból is lesz hosszított változat
Fotó megosztása:
Jövő héten a Detroiti Autószalonon leplezik le a Lexus új zászlóshajóját, az LS 460-at. A Mercedes S-osztály ellenfelének szánt kocsit a mérnökök nyolcfokozatú nyomatékváltóval látták el. Ezzel a megoldással még egyenletesebbé tehetik az autó viselkedését.

Az új kocsi tavaly a Tokiói Autószalonon leleplezett LF-Sh tanulmányautóra épül. A kocsi orrába 4,6 literes, V8-as blokk kerül, melynek teljesítménye 370 lóerő, maximális forgatónyomatéka pedig 500 newtonméter.

Nem csak a váltó lesz, ami igazán különlegessé teszi a járművet, de állítólag igen speciális légrúgós felfüggesztést kap, ami elcsábítja vevőket a konkurenciától. Hogy felvegye a versenyt európai konkurenseivel, a Lexus-ból is készül hosszított tengelytávú változat, akár a hetes BMW-ből, vagy az S-osztályból. Ellenben a Lexusnál nem tervezik, hogy dízelmotorral szereljék föl az LS-t, viszont lesz hibrid változat.

Utóbbit áprilisban a New York-i Autószalonon leplezik le. Az autóban az 5.0 literes V8-as benzines mellett – ahogy a RX 400h -ban – elektromos motor is lesz. Összességében 450 lóerőt tudnak majd az erőforrások. Az LS460 értékesítése Európában novemberre várható.