Nyugdíjazzák a legerősebb Porschét
Nyugdíjazzák a legerősebb Porschét

Nyugdíjazzák a legerősebb Porschét

Nyugdíjazzák a legerősebb Porschét

Nyugdíjazzák a legerősebb Porschét
Levehető targatetővel készülnek a Carrera GT-k
Walter Röhrl kétszeres ralivilágbajnok segített a futómű fejlesztésében
A Carrera GT-k felét Észak Amerikában adták el
Nyugdíjazzák a legerősebb Porschét 14
Nyugdíjazzák a legerősebb Porschét 15
Nyugdíjazzák a legerősebb Porschét 16
Fotó megosztása:
Kiszállították az 1111-es sorszámú Porsche Carrera GT-t. Az 1111-ik autó az Arab Emírségekben talált gazdára. Ahogy több társa, ez is 612 lóerős lesz, végsebessége pedig eléri a 330 km/órát.

A Porsche legerősebb sportkocsija nemsokára nyugdíjba vonul. A különleges járműtípus utolsó darabja áprilisban hagyja el a lipcsei gyárat. Jelenleg 3-400 ezer eurós (75-100 millió forint) áron lehet a használtautó-piacon hozzájutni egy-egy darabhoz.

A Carrera GT legfontosabb piaca Észak-Amerika, ahol a teljes termelés ötven százalékát értékesítette a Porsche. Emellett azonban az európai országokban és a Közel-Keleten is számos vevő tetszését elnyerte az autó. 2005-ben a Bild am Sonntag Arany Kormánykerék díjjal jutalmazta a kocsit, de az Auto Zeitung, az Auto Motor und Sport, az Auto Car, a Top Gear és a Road & Track is kitüntette.

“A Carrera GT újra a Porsche sportautó gyártói arculatát erősíti. Sőt, a Porsche még pénzt is keresett a Carrera GT-vel. Ez a sportkocsi még gazdaságilag is nyereséges a cég számára, ahogy ezt vártuk.” – mondta Dr. Wendelin Wiedeking, a stuttgarti autógyár ügyvezető igazgatója.