700 lóerős az új Lamborghini

Az angol Autoexpress lap értesülései szerint a Lamborghini feltámasztja a Miurát. Állítólag az autó nagyon fog hasonlítani az eredeti modellre, ahogy a Ford GT is az eredeti GT40-re. Egyelőre homály fedi az autó pontos méreteit, de arányaiban követi az eredeti modellt, csak a kényelmi és biztonsági megfontolások miatt lesz annál valamelyest nagyobb.

Ha a hírek igazak lendületes olasz formaterv alapján készül az új Miura, de az első Lamborghini lesz amelyet nem Olaszországban gyártanak majd. Ez nem véletlen az autó ugyanott készül majd mint az új Audi sportkocsi a Le Mans. a neckarsulmi üzemben.

Egyelőre nincs biztos információ a motorról sem, ám állítólag a Murcielago V12-es motorja kerülne bele, de teljesítményét több mint 700 lóerőre növelik. Ezzel sem házon belül, sem az 5.0 literes duplaturbós Audinak nem állítanak konkurenciát. Ellenben a 660 lóerős Ferrari Enzokat és 630 lóerős Maserati MC 12-öt elkaphatja a kocsi.

Állítólag a Bugatti Veyron hétsebességes DSG váltója kerülne az erőátvitelbe, amelyből egyébként négykerék és “csak” hátsókerék hajtású változat is készülne. Utóbbival szerelnék a kifejezetten a sporkocsirajongóknak készülő típust.

Belül is a külsőhöz hasonló retro design érvényesülne, a hetvenes évekre jellemző bordázott bőrborítás és a teljes testet körbeölelő kagylóülések kerülnének az utastérbe. Állítólag már jövőre bemutatkozik az autó tanulmány változata, majd egy évvel később, még 2007 vége előtt a szalonokba kerül a sorozatgyártású modell is. Ám ellentétben a Murcielagoval és a Gallardoval nem készül belőle több ezer, hanem csak limitált darabszámban lesz kapható.