Belép a Golf-osztályba a Volvo

Tavaly januárban a Volvo vezetője, Hans-Olov Olsson bejelentette, hogy a svéd gyár új modellen dolgozik. Akkor a C30-ra keresztelt járművet a Genfi Autószalonra ígérték. Most úgy tűnik, hamarabb, Detroitban bemutatkozhat a kocsi.

Megjelent ugyanis az első hivatalos fénykép a C30-ról, amely ugyan még egy “feldíszített” tanulmányautót ábrázol, de szinte azonos a sorozatgyártású modellel. A szériaváltozat szeptemberben, a Párizsi Autószalonon kerül a nagyközönség elé. Az S40/V50 modellpáros padlólemezére épülő kocsi a BMW1, Audi A3, Mercedes C Sportcoupé modellek alternatívája lesz.

Ahogy a külső több részlete, úgy a műszaki megoldások is nagyobb Volvoktól érkeznek, így vélhetően a motorpaletta is azonos lesz. Az autó formája a Volvo SCC és a 3CC tanulmányok egyértelmű folytatása.

Az utastérben itt is megtalálható a “lebegő középkonzol”, formailag pedig a Volvók egyszerűsége uralkodik majd. A hírek szerint a gyártás 2006 közepén indul és az év végén az európai piacon már kapható lesz a kocsi.

Nem ez lesz az első csapotthátú modell a Volvo történetében, korábban P1800ES és 480 néven is készült ilyen autó. Sőt a tervezők fel is használták a korábbi formákat, érdemes egy pillantást vetni az 1800-as hátsó részére.