Múltidéző 300C

Továbbra is töretlen a Chrysler 300C sikere. Ellentétben más modellekkel, ezt nem kell akciózniuk a kereskedőknek, hogy a vevők vigyék. Januárban a Los Angelesi Autókiállításon egy új változatát mutatják be az autónak. A Heritage Edition-t (örökség kiadást) az 1957-es Chrysler 300C modell értékei alapján hozták létre.

Ez elsősorban a luxuskivitelen és a sok krómozott felületen vehető észre. A nemes anyagból a hűtőmaszk, a lökhárítók és tükörházak mellett, az ajtókra és a felnikre is jutott. A Heritage modelleken feltűnik az 50-es évek modelljein használt jelzés is.

Három szín közül választhatnak megrendelők, ezek a fekete, vanília és vörös, utóbbi most először rendelhető a 300C-hez. Az autókat 18 colos felnijeikről is fel lehet ismerni, ezekre 225/60 R18-as abroncsok kerülnek. Ezekre szükség is van, miután az autót a jól ismert 5,7-es Hemi V8-assal szerelik.

A Heritage Edition a csúcsváltozat SRT modellek sportosabb hangolású futóművét, kormányzását kapják, de gyorsabban kapcsol a váltó és ércesebb a kipufogó is. Az utastérben is felismerhető a rokonság, hiszen a bőrborítású fotelek helyén sportülések feszítenek. Az amerikai életérzéshez hozzátartozik a dübörgő muzsika is, amiben itt sem lesz hiány, a kocsiban a Boston Acoustic héthangszórós hifijéből bömbölhet a Rock and Roll.

Nem csak a vörös szín az újdonság, de Chrysler modellbe most először szerelik a Smart Beam lámpákat. Az intelligens megoldás automatikusan állítja a fénycsóva magasságát és erősségét az éjszakai látásviszonyoknak megfelelően.