Retro kupé merci alapokon

A 20-as, 30-as évek luxusautói között ott fénylett a Duesenberg neve is, a patinás márka a jövőben újra a gazdagok játékszere lehet. Egy amerikai kisvállalat ugyanis Duesenberg Torpedo néven készül kupét gyártani.

Látva az első terveket nagy valószínűséggel a Maybach Exelero adhatta az ötletet a megvalósításhoz. A klasszikus formájú kupé karosszériája alatt itt is Mercedes alapokat alkalmaznak.

Az autó orrában, ahogy illik, 12 hengeres erőforrás lesz. A kompresszorral megerősített motort az E.P. Industries fejlesztette. A 300 lóerős blokk rendkívül kompakt méretű, 45×60 centiméter a befoglaló mérete, és mindössze 45 kilogramm !! nehéz. A tervek szerint a teljesítmény elég lesz a gyors közlekedéshez, mivel kifejezetten könnyű karosszériát terveznek a kocsihoz.

Várhatóan 2007 januárjában leplezik le a vevőknek szánt kész modellt. Nem csak az autó fogja a Torpedo nevet viselni, mert a cég ugyanezen a néven egy motorkerékpárt is készít, ebbe szintén az új 12 hengeres motor kerül. A kétkerekűt 2006 márciusában a Daytonai Motoros Héten mutatják be.