Mercedesről álmodnak az emberek

Németországban végez piackutatást a TNS Infraset, amely több más termék mellett ismét szétnézett az autók között is. A reprezentatív felmérés során 1674 autóst kérdeztek meg telefonon. Az embereknek arra kellett választ adniuk, milyen autót is vennének, ha lenne elég pénzük, és csak választaniuk kellene.

Ahogy a korábbi négy évben, most is a Mercedes a leginkább kedvelt autó a németeknél. A csillagos járműre a válaszadók 16,3 százaléka vágyik. A második helyen azonos, 13,5 százalékkal az Audi és BMW áll, de Porschéről csak a németek 6,4 százaléka álmodik.

Az Audi tudhatja magáénak a legnagyobb előrelépést, hiszen 2004-hez képest két százalékkal nőtt az érdeklődés iránta, Porschét a tavalyinál 1,7 százalékkal több ember venne. A japán autók kedvelői is egyre többen vannak, ebben a felmérésben a németek autósoknak a tavalyi 1,7 helyett idén már 3,4 százaléka álmodik Toyotáról, ez a hetedik helyre volt elég.

Modellszinten az A6-os abszolút nyerő, a maga négy százalékával, mögötte olyan autók szerepelnek, mint a Porsche 911(2,3%), a Porsche Cayenne (2,1 %) és a VW Touareg (1,6%).