Erősebb dízel Japánból

Erősebb, gazdaságosabb, tisztább és csendesebb is lett a 2477 köbcentiméteres új DI-D motor, amely alapból 134 lóerőt teljesít, de később felárért kapható lesz 160 lovas változatban is. Forgatónyomatéka 313 newtonméterre nőtt a korábbi 239-ről. A motor közel 25 százalékkal kevesebbet fogyaszt, mint elődje és természetesen teljesíti az Euro 4-es károsanyag-kibocsátási normát is. A szervizciklusa pedig 20 000 kilométerre emelkedett.

Új felszereltséggel is kapható lesz a megújult L200-as, az újdonság az Elegance változat. Ezzel a modellel a szabadidőautó után érdeklődőket szeretné magának megnyerni a Mitsubishi. Az Elegance-hoz alapáron jár a műholdas navigáció, a bőrborítású, elektromosan fűthető ülés, a légkondicionáló, az elektromos ablak és tükörmozgatás, illetve a CD-váltós hifi is.

Kategóriájának egyik legjobb fordulókörével (átmérő: 11,8 méter) és a hátsó utasoknak nyújtott nagyvonalú helykínálatával az L200 kínálatban a duplakabinos változat lehet majd a legnépszerűbb modell. További vásárlókat szerezhet magának a japán gyár avval, hogy már akár automatikus sebességváltóval és állandó négykerék-hajtással is kaphatóak lesznek az egyre személyautósabb kinézetű L200-asok.