A svájci formatervező cég a Bayer MaterialScience szakembereivel karöltve olyan tetőt fejlesztett ki, amely ha akarják, áttetsző, de egy gombnyomásra el is sötétíthető. A világ egyik legnagyobb műanyaggyártó vállalata készítette a különleges, egyetlen darabból álló tetőszerkezetet polikarbonátból. A hátsó ablak új, izgalmas megoldású féklámpának is helyet ad. Fékezéskor az egész üveg ragyogó, holografikus kijelzővé válik. Ez az újdonság a jövő autóvilágításának megoldása.

Ha az utasok megunták a panorámát, egyetlen gombnyomással elsötétíthetik az egészen az övvonalig érő üvegtetőt. Így a kíváncsi tekintetek elől is elrejtőzhetnek, valamint a biztonságosabb vezetés érdekében a nélkülözhető gombok, kijelzők fénye is elhalványítható. Az autó belseje sem a nappali hangulatát idézi, helyette üvegnek tűnő műanyagülések adnak helyet az utasoknak, amik barátságos, narancssárga fényben ragyognak.

A zaZen lényegéhez híven mindent a végsőkig leegyszerűsítettek, csak a valóban fontos dolgok maradtak meg az autóban. Az organikus forma nem bántja a szemet, és harsogó, vad színek helyett is a semleges fehér köszön vissza az autón, amit több millió darab apró, precízen megmunkált Swarovski kristállyal dobtak fel. Ezeket pedig átlátszó, öngyógyító poliuretán réteg fedi, így az autó úgy néz ki, mintha egy másik világból került volna ide.

Hogy mi lesz a genfi bemutató után, azt még nem lehet tudni. Remélhetőleg a Rinspeed újításai feltűnnek majd a jövő autóin.