MINI S kényelmeseknek is

Az átalakított, Cooper Works MINI S 33 lóerővel erősebb a gyári változatnál, így 203 lóerőt teljesít a motor és mindössze 7,3 másodpercre van szüksége, hogy álló helyzetből elérje a 100 km/órás sebességet. Ezért a többletért beszereléssel együtt 3000 fontot (átszámítva 1,1 millió forint) kérnek el.

Mostantól hatsebességes Steptronic automatikus váltó is rendelhető a járműhöz, amely a gyár szerint gyors, harapós váltásokkal hangsúlyozza a MINI sportos karakterét. Természetesen a kormányról vezérelhető a sofőr vezetési stílusához is alkalmazkodó adaptív sebességváltó.

Hozzáértők számára a Cooper név egyet jelent a motorsporttal, így nem meglepő, hogy a cég olyan kipufogórendszert is kínál, amelynek segítségével igazi versenyautó hangot lehet kicsalni a kisautóból.

Ez a készlet tartalmazza az új légszűrőt is, amely közvetlenebb akusztikai kapcsolatot teremt a motor és az utastér között és a levegőt is kisebb ellenállással engedi a motorba. A 645 fontos (240 000 forint) árban benne van még a módosított motorelektronika és a rozsdamentes acélból készült kipufogó, valamint az autó hátuljára való John Cooper Works embléma is.

Egy érdekesség, hogy várhatóan még az év végéig gazdára talál a tízezredik MINI kakukkos óra, amely persze nem kakukkolással adja a MINI rajongók tudtára a pontos időt. Nem kakukk tűnik fel óránként, hogy borzolja az emberek idegeit, hanem egy apró autó bújik elő az ajtó mögül.