Magára talált a Fiat!

Megérkezett Magyarországra a Fiat Grande Punto. A viszonylag jól felszerelt autót 2 590 000 forinttól lehet megvásárolni. Ezért az árért az 1.2 literes, 65 lóerős benzines változathoz juthatunk hozzá.

A legolcsóbb, nyolcszelepes motorú Active változatnál az alapfelszereltséghez tartozik a két első légzsák, az ABS, az elektromos első ablakemelő és a szervokormány is.

Dízelből az 1.3-as Multijet található az árlista elején, tízezer híján hárommillió forintért. Ez a motor 75 lóerőt teljesít, alapfelszereltsége megegyezik az 1.2 literes benzinesével. Százezer forinttal kerül többe a legolcsóbb Grande Punto ötajtós kivitelben.

Dízelből választható még a szintén 1.3-as, de 90 lóerőt szolgáltató változat is, Dynamic illetve Emotion felszereltséggel 3,5 és 3,81 millió forintos áron.

Legtöbbet az 1.9 literes, 130 lóerős Multijet dízelért kell fizetni, ez a Sport felszereltségű változat 4 590 000 forintba kerül. Ezért az árért az alapmodelleknél megismert felszerelésen felül színezett üvegeket, távirányítós központi zárat, oldal- és függönylégzsákokat, állítható kormánykereket kap a vásárló. Szintén jár az elektromosan állítható és fűthető tükör, a kétzónás, automatikus légkondicionáló, az ESP- és a 17 colos könnyűfém keréktárcsa is.

A benzines, 1.4 literes tizenhat szelepes, szintén Sport fantázianevű modellhez hasonlóan a legerősebb dízel is csak háromajtós változatban kapható.